Flexbranche-medewerkers trots op werkgever

4 oktober, 2017

Flexbranche-medewerkers trots op werkgever

Uit ons onderzoek naar de ervaring van vast personeel in de uitzendbranche blijkt dat medewerkers hun werkgever een 8 geven. En er zijn meer opvallende resultaten!


Zo kom je binnen

De manier waarop medewerkers in de uitzendbranche aan hun baan komen loopt uiteen. Waar de grootste groep zelf reageerde op een vacature zijn er ook veel die getipt of benaderd werden. Hét bewijs dat actief kandidaten benaderen werkt!

 

Overtroffen verwachtingen

Wie in de flexbranche gaat werken kan een goede inschatting maken van waar hij aan begint. De functie voldoet namelijk vaak aan de verwachtingen. Sterker nog: voor meer dan de helft van de respondenten blijkt het zelfs leuker te zijn dan verwacht.

 

Trots op werkgever

De kans is groot dat als je in de uitzendbranche werkt, je dit graag deelt op verjaardagen of in de kroeg. 38% van de deelnemers aan het onderzoek geeft namelijk een 8 voor hoe trots ze zijn om te werken voor hun werkgever. Nog eens een vijfde van de ondervraagden geeft een 9 en één op de tien zelfs een 10. Dat zijn nog eens cijfers!

 

Waardering en fijne collega’s

Werken in de uitzendbranche doe je niet voor niets. Zeker de helft van de onderzochte medewerkers zegt waardering te krijgen voor z’n werk en één op de tien voelt zich zelfs zeer gewaardeerd. Dan ga je toch fluitend naar je werk? Met de collegialiteit zit het ook helemaal goed. De grootste groep geeft aan dat hij de collegialiteit als zeer goed of zelfs uitstekend ervaart. Dat moét bijdragen aan een prettige werksfeer.

 

Blijf je nog even?

Waarschijnlijk wel. 41% van de respondenten verwacht tot nog wel 3 jaar bij de huidige werkgever te werken en een tiende verwacht er tot over 7 jaar nog te zitten. Best begrijpelijk met al die prettige collega’s, waardering en het gevoel van trots.

 

Eindoordeel

Met zulke resultaten is het niet verrassend dat het overgrote deel van de ondervraagden vindt dat het bedrijf waarvoor ze werken een 8 verdient. Maar liefst 45% is het hier over eens.

 

Denk jij er ook zo over?

Dit onderzoek werd gedaan onder 461 medewerkers uit de uitzendbranche. De respondenten hebben functies die sterk uiteen lopen, in alle lagen van bedrijven en op alle afdelingen, zijn starters of hebben een stevige staat van dienst. Benieuwd of jouw ervaring overeenkomt met die van je provinciegenoten? Of met die van mensen met een vergelijkbare functie? En met die van leeftijdsgenoten? Ga dan naar www.armslag.nl/114/onderzoek. Hier vind je de alle resultaten en kun je verschillende groepen met elkaar vergelijken!

 

 

Voor Armslag geschreven door Evelien ten Duis
www.evelientenduis.nl

*Dit onderzoek van Armslag werd geheel anoniem uitgevoerd. Wij vroegen de respondenten niet om hun naam of om het bedrijf waar zij werken. Zo geven we een zo eerlijk mogelijk beeld van het werken in de uitzendbranche, zonder dat sociaal wenselijke antwoorden dit beeld vertroebelen.


Deel dit artikel